NU oferi bătrânilor locul tău în mijloacele de transport

NU oferi bătrânilor locul tău în autobuz

Bunul simț vs. Studii științifice

     Un studiu al cercetătorilor de la Oxford arată că NU e bine să le oferim bătrânilor locul nostru in mijloacele de transport in comun. Acest subiect controversat este in special pentru tinerii care au motiv in plus de a nu se ridica de pe scaun. Lasați bunul simț și cu cei 7 ani de acasă, comform unui studiu de catre cei de la The British Medical Journal susține că persoanele în vârstă ar trebui să meargă pe jos cel puțin 10 minute pe zi, să fie încurajate să urce pe scări, în loc să ia liftul, și că statul în picioare poate fi o modalitate bună pentru a-și menține sănătatea așa de azi lasă politețea deoparte și nu mai le oferi locul pe scaun bătrânilor, mă întreb

dacă e valabil și pentru băntânii care locuiesc mai sus de etajul 3 ?!

     Profesorul Sir Muir Gray a declarant „trebuie să încurajăm activitatea fizică în rândul bătrânilor, și nu să îi încurajăm să fie sedentari. Nu vă sfătuiți părinții să ia liftul, ci să mai urce un etaj pe scări. Și gândiți-vă de două ori înainte să cedați locul pe scaun în autobuz sau tren unei persoane în vârstă. Statul în picioare este un exercițu fizic bun pentru ei”

     Deasemenea un chirurg ortoped, Scarlett McNally, citat de The Independent, susține că „exercițiile fizice pot încetini fenomenul de îmbătrânire și pot menține articulațiile sănătoase mai mult timp”. De altfel stilul de viață activ îmbunătățește abilitățile cognitive și scade riscul de demență.

     The British Medical Journal sugerează că un efort pentru a-i menține pe oamenii în vârstă activi îi poate ajuta să fie independenți mai mult timp și poate scădea nevoia acestora pentru îngrijiri medicale sau sociale.

  


     Așa că decizia este în totalitate a ta. Ai de ales intre bunul simț și studiile științifice



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu